Inspiration

Fasader i terrazzo

Ventilerade fasader av terrazzo med hög resistens mot mekanisk, kemisk och vädermässig påverkan. De är vackra och ger dessutom ett termiskt-akustiskt skydd. Terrazzo har en fördel av färghomogenitet över stora ytor och den bakomvarande luftspalten leder bort fukt. Fasader i terrazzo är normalt släta och enkla att rengöra och underhålla.

Användandet av terrazzo för fasader lämpar sig både vid nyproduktion och vid renoveringar av äldre byggnader.

Terrazzo på helt nya nivåer

Vi tar terrazzon till helt nya höjder och erbjuder förhöjda golv, s.k. installationsgolv, i produktgrupperna EGMT och EGAB. En stor fördel med denna typ av golv är att rör och kablage kan placeras under golvet. Utöver detta skapar golven en antistatisk yta med bättre termisk och akustisk isolering. Denna typ av golv är obrännbara och riskerar heller inte att fuktskadas. Eftersom installationsgolven monteras snabbt och utan fästmassor och kan de lika snabbt och enkelt demonteras vid behov av underhåll eller golvändringar. Möjlig höjd för den nya golvytan är ca 0,1-1 m höjd över befintlig golvyta. Mycket användbara i datahallar, kontor, skolor, med mera.

Måttbeställda produkter

Terrazzo är ett allt populärare material som föredras av ledande arkitekter och designers. Dess mångsidighet och oändliga färgkombinationer bidrar till att göra varje projekt unikt.

Trappbeklädnader, kassa- eller receptionsdiskar, hyllor, sittbänkar, handfat, det är bara fantasin som sätter gränserna. De tredimensionella produkterna skulpteras direkt ur de gjutna terrazzoblocken och ger en känsla av djup och volym där de installeras inomhus.

Terrazzo i bostäder, kontor, hotell, skolor och restauranger

Färghomogenitet, slitstyrka och enkelt underhåll gör terrazzogolv idealiska för stora ytor med hög trafik; trappor och vilplan, foajéer, hissar, bar- och restauranginteriörer, toalett- och badutrymmen, kapprum, med mera.

Terrazzo i butiker och köpcentrum

Genom åren har Eurogolv levererat terrazzo och natursten till butikskedjor som; ICA, Coop, Rusta, Hemköp, Jula, City Gross, Kiwi, Meny och Rema 1000, samt flera andra butiker och köpcentrum.

Terrazzo i resecentrum

Färghomogenitet, slitstyrka och enkelt underhåll gör terrazzogolv idealiska för miljöer med många besökare och resenärer, exempelvis tunnelbanestationer, resecentrum för buss och tåg, flygplatser, med mera. I dessa, precis som i många andra miljöer, kan det även finnas behov av ljushetskontraster eller taktila ledstråk för att exempelvis underlätta för personer med nedsatt orienteringsförmåga.

Terrazzo som texturer

Vi erbjuder nedladdningsbara texturer, som är både högupplösta (8k) och sömlösa, för ett flertal av våra produkter. Texturerna kan med fördel användas upprepade gånger i ritningar och 3D-modeller. Använd dem till exempel som SketchUp-texturer, Revit-/Archicadmaterial eller importera dem i Photoshop för användning i 2D-illustrationer.

Kopia av 3d-example-AFTER

Vill du veta mer om Terrazzo?

Vi hjälper dig med allt från val av kulör till prisförfrågningar och leverans.